Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 01.08.2018

Představujeme nové tváře v našem dresu

Po startu soutěže jsme čekali, až se nám zkompletuje kvartet nováčků v pardubickém dresu, abychom vám je mohli představit. Poté, co byl "dotažen" příchod Vojty Čmelíka do naší sestavy je toto představení tady!


Vojtěch Čmelík (obránce, přestup z AC Sparta Praha)

S fotbalem začínal dnes 21letý fotbalista v pražském klubu FC Háje, později bojoval ve Slavoji Podolí, ale velmi záhy, v devíti letech, si ho vyhlédla pražská Sparta. V jejím dresu prošel mládežnickými kategoriemi, kde nastupoval mj. v UEFA Youth League. Defenzivní hráč odehrál celkem 44 utkání v mládežnických reprezentacích, od U-16 po U-19. Po opuštění mládežnických kategorií nastupoval ve sparťanské juniorce, letošní jaro strávil na stadionu pod žižkovskou věží. Do přípravy s pardubickým týmem se zapojil od prvního tréninku, s výjimkou souboje proti Žižkovu nastoupil do všech přípravných utkání.

 

 

Jakub Klíma (obránce, hostování z FK Mladá Boleslav)

Dvacetiletý Jakub Klíma začínal s fotbalem v AFK Sadská, ale lze ho považovat za odchovance mladoboleslavského fotbalu, kde strávil drtivou většinu své dosavadní kariéry. V sezóně 2016/2017 dvakrát vyběhl v dresu boleslavské U-19 proti pardubickému dorostu, v té minulé už bojoval v Juniorské lize. A nejen to, na jaře se představil v roli středního obránce ve třech zápasech v nejvyšší fotbalové soutěži. Do přípravy se zapojil až před předposledním zápasem proti Žižkovu, ve kterém se skvěle uvedl. Vystřídal totiž na hřišti dva posty a dokázal se také zapsat mezi střelce.

 

 

TischlerEmil Tischler (záložík, hostování z 1. FC Slovácko)

Rodák z rakouského Stockerau (maminka je Češka a otec Rakušan) poprvé vstoupil do pardubické kabiny dva dny před poslední přípravou proti Zápům a zakrátko se trenéři rozhodli, že by ho rádi měli v kabině i dál. Dvacetiletý hráč začínal se stolním tenisem, pak ale přešel k fotbalu, s nímž začal v jednom menším vídeňském klubu, pak už bojoval za věhlasnou Austrii. Nastupoval za rakouskou repre U-15, ale od U-17 už reprezentuje ČR (nastoupil ve 24 utkáních), před dvěma roky přestoupil do Slovácka. Nastupoval v Juniorské lize, nyní se stěhuje do druhé nejvyšší soutěže.

 

 

ZukalLukáš Zukal (obránce, hostování z FC Zbrojovka Brno)

Přes moravské Ždánice, Šardice a Hodonín zamířil před devíti lety do Zbrojovky Brno. Tam prošel mládežnickými týmy a nahlédl i do mládežnické reprezentace. V Brně si nejvyšší soutěž nezahrál, ale nastupoval v Juniorské lize. V Pardubicích sice nebyl od zahájení přípravy, ale dorazil velmi záhy, ještě před prvním přípravným zápasem proti Jihlavě. Od té doby už 21letý stoper nechyběl v žádném přípravném utkání. Pokud sledujete hokej, pak víte, že HC Dynamo má v kádru hráče stejného jména, rovněž na hostování z Brna. Není to tatáž osoba, ale oba jsou kamarádi!

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 01.08.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více