Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 19.07.2018

Vladimír Pitter: Chceme navázat na předchozí sezónu

Na prahu nové sezóny připomíná předseda představenstva FK Pardubice Vladimír Pitter, že ta předchozí byla z klubového pohledu velmi úspěšná a to nejen díky umístění A-týmu ve druhé nejvyšší soutěži.


 

„A-tým zaznamenal doposud nejlepší umístění ve 2. lize, ale za připomenutí stojí také 5. místo dorostu U19, jehož soutěž je velice náročná,“ zmínil na středeční tiskové konferenci nejvýraznější sportovní úspěchy minulého soutěžního ročníku. Nesoustředil se ale jen na dění na trávníku. „Na podzim roku 2017 zastupitelé schválili projekt rekonstrukce Letního stadionu a také na ni vyčlenili finance. Už druhým rokem nám běží regionální akademie pro žákovské kategorie U14 a U15 a to se děje za pomoci FAČR, Města Pardubice a Pardubického kraje,“ připomenul další aktivity, kterým se klubové vedení věnuje.

 

Ty budou pokračovat, navíc se k tomu přidá jeden významný počin. „Nyní startuje svou činnost také klubová akademie a my si od tohoto projektu slibujeme, že se nám ještě víc bude dařit začleňovat vlastní odchovance do A-týmu.“

 

I klubový šéf se těší na start sezóny. „Moc bychom si přáli, abychom navázali na tu minulou. A věřím tomu, že se nám to podaří, aby trend, který se nastavil, pokračoval. Laťka je nastavená vysoko. Nejbližší zápasy v podzimní části naznačí, jak se bude sezóna vyvíjet,“ říká Vladimír Pitter

 

O možnosti postupu sám příliš nemluví. „Poslední roky se nesnažíme dramaticky vyvíjet tlak na trenéry a mužstvo. Všechno směřujeme k přestavbě stadionu a přejeme si, aby se v budoucnu na novém stadionu hrála nejvyšší soutěž,“ naráží na téma, které je s možností postupu mezi elitu úzce propojené. „Nyní se snažíme, aby umístění v tabulce bylo co nejlepší. Zároveň nezmiňujeme postup, zkrátka jsme nohama na zemi. Na všech frontách se snažíme dobře pracovat tak, aby to jednou dopadlo,“ dodává Pitter.

 

Na stránkách Pardubického deníku se vyjádřil také k odchodu záložníka Jana Řezníčka, pardubického odchovance, který v létě zamířil do ligové Opavy. „Samozřejmě jsme sondovali, zda i samotný hráč má zájem u nás působit,“ naznačuje, že klub o udržení hráče stál. „O Honzu už byl velký zájem v zimě, tehdy jsme ho po diskusi ještě udrželi. Pomohlo nám to a možná i jemu k lepšímu angažmá,“ soudí předseda představenstva.

 

I po Řezníčkově odchodu věří, že v prvním týmu to bude klapat. „Je důležité, že jinak zůstal tým hodně pospolu a věřím, že byl i vhodně doplněn. Letní pauza je poměrně krátká, aby se dělaly nějaké dramatické zásahy do týmu. Mladí kluci získávají zkušenosti a rostou výkonnostně. To může být správný směr pro možný budoucí postup do vyšší soutěže,“ doplnil Vladimír Pitter.

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník; Radek Klier | Datum: 19.07.2018 | Zdroj fotky: Luboš Jeníček )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více