Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 18.07.2018

Ve středu proběhla předsezónní tisková konference

Ve středu ráno čekala v pardubickém hotelu Euro na zástupce médií předsezónní tisková konference. O čem se mluvilo je asi každému jasné. Na dveře klepe další sezóna druhé nejvyšší soutěže a tak se většina otázek týkala právě jí.


 

„Uplynulá sezóna byla z pohledu klubu velice úspěšná,“ připomněl hned v úvodu předseda představenstva FK Pardubice Vladimír Pitter. „A-tým zaznamenal doposud nejlepší umístění ve 2. lize a za zmínku stojí také 5. místo dorostu U19, jehož soutěž je velice náročná,“ zmínil nejvýraznější sportovní úspěchy. Nesoustředil se ale jen na dění na trávníku. „Na podzim roku 2017 zastupitelé schválili projekt rekonstrukce Letního stadionu a také na ni vyčlenili finance. Už druhým rokem nám běží regionální akademie pro žákovské kategorie U14 a U15 a to se děje za pomoci FAČR, Města Pardubice a Pardubického kraje. Nyní startuje svou činnost také klubová akademie a my si od těchto projektů slibujeme, že se nám ještě víc bude dařit začleňovat vlastní odchovance do A-týmu.“ Teď už ale stojí první tým na prahu nové sezóny. „Věřím, že na podzim budeme pokračovat v tom, co jsme načali minulý rok, a budeme se pohybovat v horní polovině tabulky,“ podělil se o svůj pohled. 

 

Obdobný názor měl také sportovní manažer klubu Vít Zavřel. „Rádi bychom navázali na loňskou a předloňskou sezonu. Nechceme zapomínat na to, že jsme neměli dobrou jen tu minulou, ale také poslední půlrok té předchozí,“ připomínal. „Vhodně jsme doplnili kádr, získávali jsme body a také hráli fotbal a třetí místo bylo výborným výsledkem.“ V posledních týdnech měl velmi napilno, protože bylo potřeba zacelit mezery v sestavě. „Snažili jsme se zkvalitnit tým, aby byl znovu konkurenceschopný. Ještě probíhají nějaká jednání. Dnes ráno jsme ladili příchod Emila Tischlera ze Slovácka, který tady na 95 % zůstane,“ sdělil zástupcům médií nejčerstvější novinky. „V létě nám odešel do Opavy klíčový záložník Jan Řezníček, který tady vyrostl, tvořil hru a takového hráče není snadné nahradit. Je to hráč ligových parametrů a jeho nástupce si musíme vychovat. Ale oproti jarní sezoně bude tým kvalitnější,“ věří nově příchozím hráčům.

 

Poprvé usedla mezi hosty tiskové konference žena. Ředitelka týmů žen a dívek Eva Šmeralová byla u toho, když se zkraje léta FK Pardubice spojil s SK DFO. „Jsem pevně přesvědčená, že pro ženský klub je toto spojení velkým krokem kupředu. Pomůže to sportovní stránce, přičemž vrcholem a cílem je, abychom se v nadcházející sezoně vrátily do první ligy žen,“ vyhlásila cíl pro první tým. Připomenula i to, že ženský fotbal je v Pardubicích velmi úspěšný. „Máme šest týmů, z toho pět z nich hraje nejvyšší soutěž. V mládežnických reprezentacích máme aktuálně 10 hráček a naším cílem je vychovávat talentované fotbalistky a postupně je posouvat jednotlivými kategoriemi.“

 

Trenér A-týmu Jiří Krejčí, který je s novináři v častém kontaktu, byl na slova skromnější. „Letní příprava byla krátká, ale o to intenzivnější,“ rekapituloval poslední týdny. „Spíše jsme se zaměřili na herní nácviky, než na kondici. Za měsíc jsme absolvovali šest přípravných zápasů, což mělo i kondiční charakter, takže si troufnu tvrdit, že na sobotní start sezóny jsme připravení.“ Zdravotní stav hráčů byl uspokojivý, ale jen do soboty. „Je to smůla, při utkání B-týmu se nám zranil Lukáš Kühnel. Má zlomený prst a bude měsíc mimo. Ale jinak jsme kompletní,“ řekl Krejčí.

 

Proti předchozím letům došlo ke změně a na tiskové konferenci nezastupoval kabinu kapitán týmu Jan Jeřábek, který bude navlékat pásku i v nadcházející sezóně. Ale před zástupce médií usedl Martin Šejvl, jeden z pilířů sestavy. „Kabina se proti jaru příliš nezměnila, zůstala víceméně stejná,“ vysvětloval.  „Potřebovali jsme před novou sezónou doplnit hlavně zadní řady, což se myslím podařilo.“ A prozradil i jednu „intimní“ informaci z kabiny. „Do minulé sezóny zastával roli pokladníka Honza Řezníček, ale protože ten už s námi není, tak jeho roli přebírám já,“ smál se. Dlouholetý parťák mu ale bude chybět. „Mákneme, na hřišti ho budeme muset nahradit.“  

 

A pak už následovaly otázky zástupců médií, které se týkaly především blížícího se startu sezóny. V nejbližších dnech se tedy vyplatí sledovat regionální periodika. V každém případě všichni zúčastnění se už těší na sobotní start FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kdy v prvním utkání přivítáme na stadionu Pod Vinicí od 10:15 hod. celek MFK Vítkovice.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 18.07.2018 | Zdroj fotky: FK Pardubice )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více