Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 13.07.2018

Brankáři pro sezonu: Knoblocha se Šmídem doplní Letáček

Pět brankářů na počátku přípravy, k tomu navíc ještě další v záloze. Nyní, týden před startem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už je jasno. Fotbalisté Pardubic jdou do sezóny s následující trojicí gólmanů: Milan Knobloch, Nicolas Šmíd a Jiří Letáček.


„Začínali jsme s pěti brankáři, což je dost nestandardní. K tomu máme ještě šestého gólmana, kterým je Bartaloš. V normálním režimu se to zvládat nedá, ale speciální brankářské tréninky absolvujeme neustále v pěti s tím, že kluky chci vidět,“ říká trenér brankářů Martin Shejbal.

 

Oproti minulé sezóně dochází k jedné změně ve složení brankářské trojice. Na hostování míří Štěpán Hrnčíř (na snímku). „Je v Živanicích, což by pro něj mělo být výborné. Jednak zná spoustu spoluhráčů a nemusí daleko dojíždět. Třetí liga je pro něj zajímavá. Už jsme byli dohodnutí, že potřebuje změnu a zkusit něco trochu jiného. Do budoucna by nám pak mohl pomoci,“ vysvětlil Shejbal.

 

Zkušenosti ve třetí lize může získat i Marek Jech, který se připojil k Ústí nad Orlicí, Daniel Bartaloš pak odešel na zkoušku do divizního Náchoda. „Těm brankářům, co tu zůstanou, se podle mě podařilo sehnat slušné hostování. A oni tam teď samozřejmě bojují o svou pozici. Je to na nich, jak budou dál pracovat, sem k nám mají stále dveře otevřené,“ dodal kouč.

 

A gólmani pro druholigovou soutěž? K Milanu Knoblochovi a Nicolasovi Šmídovi se nově přidal Jiří Letáček. „Přišel z dorostu společně s Jechem. Upřednostnili jsme Jirku s tím, že je to do zimy. Letáček bude trénovat i s béčkem, se Šmídem se pak budou určitým způsobem střídat v zápasech B mužstva,“ poznamenal trenér, který vede brankáře i v reprezentaci do dvaceti let.

 

Před týmem je ještě sobotní generálka, příští sobotu už vstoupí Pardubice do nové sezóny v duelu proti Vítkovicím. „Chceme nastoupit s dvojicí Knobloch a Šmíd,“ potvrdil Shejbal.

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 13.07.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více