Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 10.07.2018

Bylo by hezké zopakovat 5. místo, říká trenér U-19 Pavel Němeček

V minulé sezóně dovedl Pavel Němeček se svým realizačním týmem dorostenecký celek U-19 ke skvělému pátému místu v prestižní dorostenecké lize. V rozhovoru jsme se s ním ohlédli za minulou sezónou a zeptali i na tu, která se již nezadržitelně blíží!


Máte za sebou veleúspěšnou sezónu. Čekal jste před jejím startem, že to dotáhnete tak vysoko?

Tato sezóna se výsledkově opravdu zdařila. Musím konstatovat, že se vydařila i po lidské stránce mezi hráči a trenéry. Vše se odvíjelo od dobrého vstupu do sezóny. Nikdo neví, jak by vše vypadalo, kdybychom na začátku nebodovali. Trochu mi zatrnulo na podzim, kdy jsme sehráli hodně špatný zápas s Bohemians a po té jsme se nemohli výsledkově nakopnout. Ale zvedli jsme se a pak začali cítit, že by ta sezóna mohla být vlastně úspěšná. Přenesli to na mě hlavně hráči, jejich přístup a odhodlání, protože oni sami chtěli být úspěšní.

 

Nejprve bych se zeptal na realizační tým. Vypadalo to, že s kolegy Řezníčkem a Kaciáněm jste si dobře „sedli“. Fungovalo vše dobře a budete v tomto složení pokračovat i v další sezóně?

Z mého pohledu to fungovalo na výbornou, Ale asi by se k tomu museli vyjádřit i kluci. Celkově si myslím, že máme podobný názor na fotbal a to bylo důležité. Každý ho vnímá samozřejmě trochu jinak, některé situace by vyřešil jiným způsobem, ale to k tomu patří. Když jsem jel studovat na trenérskou licenci, tak jsem vůbec nemusel řešit tréninkový proces, protože kluci jsou zkušení a vše parádně šlapalo. S ´Kácou´ budeme příští sezónu opět pokračovat dál, ale Kamil se přesouvá k B-týmu dospělých. Jinak musím pořád myslet na vynikající kluky Láďu Procházku a Zdendu Hanuše, kteří už bohužel mezi námi nejsou a měli velký podíl na tomto úspěchu.

 

Jak moc ovlivnil vstup do jara vítězný zápas proti tehdejšímu lídrovi z Brna? Naladilo vás to na vítěznou vlnu?

Hodně nám tento zápas pomohl k tomu, že jsme si získali sebevědomí do dalších mistrovských utkání. Na vítěznou vlnu nás pak naladily další a další zápasy. Dokázali jsme vyhrát hodně zápasů jednobrankovým rozdílem. Což není jednoduché a dokazuje to, že kluci táhli za jeden provaz. A někdy se k nám přiklonilo štěstí, kterému jsme ovšem šli naproti. Když jsme se pak hráči bavili v týdnu o utkání, tak zhodnotili, že utkání jsme odmakali jako parta. Což svědčilo o tom, jak pracovali.

 

Při našem zimním rozhovoru jste chválil dobře fungující kabinu. Přenesli jste toto i do jara?

Jednoznačně to zmíním opět. To, jak šlapala kabina, byl základ našeho úspěchu. Já, ani jako trenér, jsem nemusel stanovit cíl pro jarní část. Sami hráči si řekli, čeho chtějí dosáhnout a šli za tím. A i když pak nastaly nějaké posuny v kádru, tak mladší hráči v nastaveném trendu pokračovali dále. Někdy jsem s hráči řešil, jak vnímají kabinu a jejich odpověď byla skoro vždy pozitivní. A bylo cítit, že chemie fungovala.

 

Když se podíváme na celou sezónu, kdo podle vás dokázal udržet nejlépe udržet svou formu na vysoké úrovni?

Z pohledu celé sezóny je potřeba zmínit Dana Šafaříka, ve kterém jsme objevili střelce a poctivého pracanta. A když byl zdravý, tak Lukáš Matuška, který v prostředku dokázal podržet míč a usměrnit hru.

 

Kteří hráči, byť je fotbal kolektivní sport, zaslouží za celou sezónu největší pochvalu?

V předchozí otázce jsem již dva hráče zmínil. Určitě se v jarní části vyhráli k vynikajícím výkonům Jirka Batelka a Vojta Bureš, které následoval Tomáš Solil. Je potřeba zmínit oba dva brankáře, kteří měli velmi solidní formu. Myslím, že vytvořili dobře pracující brankářskou dvojici. Ale nebylo to jen o nich. Kdokoliv nastoupil, tak měl naši důvěru. Je to mozaika složená z mnoha střípků, která do sebe parádně zapadla.

 

Potěšilo vás jako trenéra, že váš svěřenec Tomáš Solil se výborně předvedl ve dvou druholigových zápasech mezi dospělými?

To by byl příjemný pocit snad pro každého trenéra. Určitě jsem rád, že trenér Krejčí projevil zájem o Soliho, a ještě k tomu dostal šanci ve dvou zápasech. Kde se předvedl v dobrém světle. Sám hráč si mohl ověřit, jak je mužská profesionální soutěž náročná. Ale zase na druhou stranu si dokázal, že nějakým způsobem v zápase obstál. Tomáš je v hlavě dobře nastavený, takže ukáže čas, jestli se dokáže prosadit. Já věřím, že jo :)

 

Teď už se chystáte na start dalšího přípravného období. Jak těžké bude navázat na úspěch v podobě 5. místa?

Na konci soutěže jsem se už těšil na volno. Ale pak se to samozřejmě zase zlomí, už mě svrbí nohy a těším se na hřiště. Samozřejmě skončit na stejném místě, či být ještě lepší, by bylo hezké, ale uvidíme. Spíše bych si přál podobný průběh sezóny, jaká byla vloni. Abychom se mohli soustředit na fotbalové věci a neřešit přímé sestupové ohrožení. Ovšem nebude to nic jednoduchého. Tím, že je menší počet týmů, se zvýšila konkurence. Ale věřím, že to dotáhneme do zdárného konce.

 

Za pár dnů zahajujete přípravu, řada hráčů odejde, přijdou hráči, kteří opouští kategorii U17. Co je v přípravě čeká?

Letní příprava je docela krátká. Není moc času experimentovat. Hráči si určitě budou muset prokázat své morální vlastnosti, protože máknout musíme. Budeme se věnovat kondici, síle, taktice atd. Věřím, že hráči budou zdraví a absolvují celou tréninkovou porci.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 10.07.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více