Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Příprava | 08.07.2018

Potřebujeme doplnit kádr, říká trenér Krejčí

Diváci mohli mít v sobotu po utkání proti Žižkovu radost ze tří vstřelených branek, trenér Jiří Krejčí má naopak starost o složení kádru, který volá po doplnění. V našem rozhovoru zhodnotil remízový přípravný duel, naznačil, že stojí o Zukala s Čmelíkem a věří, že se kabina před startem soutěže ještě rozroste.


Trenére, máte za sebou předposlední přípravné utkání. Jak jste spokojen s výkonem svého týmu?

První poločas jsme nehráli dobře, těžko bych někoho mohl vyzdvihnout. Naštěstí jsme před přestávkou snížili na 1:2. Třicet minut druhého poločasu bylo jiných, lepších, pohyblivějších… Je třeba kluky pochválit za to, že jsme zápas otočili. Ovšem po dalších střídáních, které jsme dělali 30 minut před koncem, bylo vidět, že najednou soupeř získal převahu. Měli jsme sice dvě příležitosti po brejkových situacích, kdy jsme mohli strhnout výru na naši stranu, ale to nám nevyšlo. Tímto skončila další část přípravy a někteří hráči ukázali, jestli se chtějí poprat o místo v sestavě. Někteří mě zklamali a ponesou si za to následky.

 

Asi tušíte, že další otázka bude směřovat k výkonu Jakuba Klímy, pro kterého to byla premiéra v našem dresu…

Měl to těžké. Vstoupil do zápasu na pozici stopera a prohrávali jsme 0:2. Potom hrál na kraji obrany, kde hrál výborně, až na pár taktických chyb. Ale měl to ztížené tím, že před ním bojoval Kašiar, pro kterého to byla premiéra na postu pravého záložníka. Ale Klíma určitě nezklamal a také nelze pominout, že vstřelil gól.

 

V kádru máte dva hráče, kteří jsou zde stále na testech – Zukala a Čmelíka. Jaký bude jejich další osud? Vy, jako trenéři, v tom budete mít rozhodující slovo…

Chtěli bychom, aby Čmelík i Zukal zůstali. Navíc odešel Látal a chceme za něj jiného hráče. Počítali jsme také s Novákem, který se vrátil do Boleslavi, a tak i za něj bychom rádi náhradu. Dorostenci, kteří se posunuli do dospělé kategorie, ti se potřebují nejdříve ´obouchat´ v jiné soutěži. Někteří budou dobří, ale potřebují čas.

 

Budete nějak upravovat tréninkový rytmus s ohledem k tomu, že soutěž startuje již za dva týdny?

My trénujeme pořád stejně. Příprava byla krátká, jen tři týdny. Budeme trénovat stejně, jako na jaře i na podzim, naběhneme teď na náš tradiční týdenní rytmus.  

 

Potěšily vás tři vstřelené branky?

Dívám se na to z toho pohledu, že jsme sice tři góly dali, ale také tři dostali. Pro diváky je to pěkné, ale pro nás je to v podstatě jen jeden získaný bod. Jediné pozitivum je, že jsme se ze stavu 0:2 dokázali oklepat a otočit na 3:2. Jsem ale trochu naštvaný ze ztráty vedení 3:2, můžeme to připočítat tomu, že jsme kádr prostřídali. Můj názor je, že pokud máme hráče v druholigovém kádru, neměl by být tak velký rozdíl po jejich střídání. Ale ten rozdíl tady je.  

 

Říkáte, že kádr by bylo dobré doplnit. Máte jasno o tom, na kterých postech?

Pokud zůstanou Zukal a Čmelík, tak budeme za Látala potřebovat krajového hráče. A také buď hrotového hráče, nebo kvalitního středního záložníka, jako náhradu za Řezníčka.  

 

Naznačoval jste, že byste rád v kabině přivítal hráče, které už znáte. Myslel jste tím třeba boleslavského Nováka?

Ano, mysleli jsme Nováka, mysleli jsme ale také třeba Surzyna. Jenže to na jejich příchod nevypadá, stejné je to v případě možného návratu opavského Čelůstky. Pokud ten nepřijde, tak máme na dva stopery tři hráče a na beky nemáme řešení. Jak jsem už říkal - odešel Látal, potřebujeme za něj hráče, odešel Řezníček, potřebujeme za něj náhradu. Nemůžeme jít do sezóny s tím, že na čtyři místa v obraně máme čtyři hráče. Další věc je, že nemáme náhradu za Petráně. Co když se nám zraní? Zkrátka čeká nás ještě práce na doplnění kádru. Musíme být opatrní; v podobném stavu jsme začínali letošní jaro, jenže tam jsme měli dobrý bodový základ z podzimu. Teď budeme začínat s nulou. 

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 08.07.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více