Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 24.06.2018

Lukáš Zukal: Rád bych v Pardubicích zůstal!

První trénink absolvoval s pardubickým týmem v pátek a o den později už 21 letý stoper Lukáš Zukal nastoupil ve dvojici s Martinem Šejvlem ve středu obrany proti Jihlavě. Trenérům se jeho výkon líbil a tak jsme hráče, který je v Pardubicích na testech ze Zbrojovky Brno, po sobotní remíze 1:1 vyzpovídali.


Lukáši, trenéři tě po dnešním utkání proti Jihlavě chválili. Jak ses v utkání cítil? Přece jen, nastoupil jsi se spoluhráči, které zatím příliš neznáš…

Bylo pro mě obtížné do zápasu s Jihlavou vstoupit, protože jsem s klukama absolvoval pouze jeden trénink. Ale spoluhráči mi svými výkony pomohli a hrálo se mi skvěle.

 

Jak bys utkání proti Jihlavě zhodnotil? Byla remíza zaslouženým vyjádřením sil?

Na to, že to byl první zápas v přípravě, tak podle mého názoru utkání mělo dobrou kvalitu. Zápas se hrál nahoru dolů a v prvním poločase jsme si vypracovali několik šancí, které jsme bohužel neproměnili. Na druhou stranu nás párkrát podržel brankář. Do druhého poločasu jsme vstoupili s chybou ve velkém vápně, kterou soupeř potrestal. Po té jsme opět zabojovali a dokázali jsme srovnat. Je mi líto, že jsme zápas nevyhráli, ale zápasu remíza slušela.

 

Vytvořil jsi stoperskou dvojici s Martinem Šejvlem. První pocity ze spolupráce s ním?

Martin je zkušený a dobrý stoper. Spolupráce s ním mi vyhovovala.

 

V Pardubicích ses objevil až po zahájení přípravy, cos říkal na možnost poprat se o místo v naší sestavě? Hráče tvých kvalit by přece mohla využít mateřská Zbrojovka…

V mateřské Zbrojovce jsem nedostal možnost nakouknout do dospělého fotbalu, proto jsem opravdu velmi rád, že jsem dostal šanci porvat se o místo v týmu Pardubic.

 

V kabině jsi znal pravděpodobně Pavla Sokola, ale poznal jsi i některé další tváře?

Přesně tak, v kabině znám Pavla a Kubu Březinu, oba z jejich působení v Brně. Dále v kabině znám Radka Látala a také testovaného Vojtu Čmelíka z reprezentačních srazů.

 

Na jak dlouho je domluvená tvá zkouška v Pardubicích? A pokud by ses trenérům líbil, zůstaneš na východě Čech s úsměvem na tváři?

Původně to měl být jedem trénink a zápas, kde jsem se měl ukázat. Jak to teď bude dál je v řešení a prozatím jsem o tom konkrétně s trenérem nemluvil. Proto, abych se trenérům zalíbil, udělám maximum a pokud se to podaří, tak bych na východě Čech s velkou radostí zůstal.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 24.06.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více