Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 08.06.2018

Až bude stadion, chtěli bychom o postup hrát, říká Zavřel

Třetí místo ve Fortuna národní lize, hned za postupujícími celky. To byl hlavní moment uplynulého ročníku v podání pardubických fotbalistů. „Sezonu hodnotím jako velmi úspěšnou. Musím poděkovat hráčům i celému realizačnímu týmu, protože všichni udělali obrovský kus práce,“ říká Vít Zavřel, místopředseda představenstva a sportovní ředitel FK Pardubice, který hovoří i o rekonstrukci Letního stadionu a stavu hráčského kádru pro příští sezonu.


Jak jste prožíval sezonu, kterou Pardubice zakončily na třetím místě?
Když to vezmu od začátku, tak v té předchozí sezoně jsme měli po špatném podzimu výborné jaro. I díky tomu jsme byli v očekávání, jestli na to dokážeme navázat. A povedlo se nám to. Nejenom, že jsme již po podzimu měli slušný bodový zisk, tak i hra byla velmi dobrá. Můj pohled je pak takový, že sedím na tribuně a říkám si, kdo odejde a zůstane v dalším přestupovém okně.

I proto možná v zimě panovaly určité obavy, jak se tým vypořádá s odchodem čtyř hráčů sestavy, kterým končilo hostování…
Samozřejmě jsem viděl, že se ti kluci posouvají, tak jsem tušil, že většina z nich zůstane v lize. Ani ve snu by mě ovšem nenapadlo, že už se nevrátí ani jeden z nich. I proto jsem v zimě tolik netlačil na doplnění kádru, i další akcionáři očekávali, že se někdo vrátí. Když to nyní můžu zpětně hodnotit, tak i díky tomu dostali více prostoru naši hráči, ať už to byl Honza Prosek nebo talentovaný Láďa Mužík. Každá špatná věc může být pro něco dobrá.

A jak se zpětně díváte na zimní doplnění kádru?
V zimě se nám povedl příchod Tomáše Čelůstky. Dobrou posilou mohl být Blažek z Liberce, který byl variantou na post stopera i kraj obrany. Zároveň jsme počítali s Kühnelem, který u nás bude hostovat ještě v příští sezoně. Bohužel oba vážně marodili a do jarní části nezasáhli. Ano, zima byla z tohoto pohledu nepovedená, ale zase více prostoru dostali naši hráči. Nezklamali a dnes už jsou zase jinde.

Jaké faktory podle vás vedly k úspěšnému jaru?
Na prvním místě je to, že se podařila udržet osa týmu. To bylo klíčové, pak se dobře nabalují další hráči, kteří začnou naskakovat. A k tomu musím připojit realizační tým, který dobře funguje. To byl základ k úspěchu.

 

I trenér Krejčí hovořil o vyzrávání hráčů jako Řezníček a spol., tedy zástupců zmiňované osy týmu. Vnímáte to podobně?
Je to tak, když jsou zdraví a dostávají příležitost, tak rostou každým měsícem. Navíc když jsem na jaře viděl, jak se posouvá Prosek nebo Mužík, tak musím dát trenérovi za pravdu.

Mimochodem, Jiří Krejčí už je u týmu pátým rokem, což není v Čechách tolik obvyklé. Jakou roli podle vás hraje tento fakt?
Pokud trenér vydrží delší dobu u mužstva, tak je to pro všechny výhoda. K tomu musí fungovat chemie v kabině, stejně tak spolupráce v celém realizačním týmu. Vždy jsem to bral jako výhodu, protože trenér detailně pozná všechny hráče, navíc chodí sledovat i dorostence a ví, kdo by mohl kádr doplnit.

Co znamená třetí místo pro vývoj klubu? Sílí tím myšlenky na postup do první ligy?
Ukázalo se, že jsme schopni hrát na špici. Domnívám se, že kdyby nedošlo k zimním odchodům, tak jsme se mohli poprat o druhé místo. Až se bude stavět stadion, tak bychom chtěli mít silný kádr a o postup hrát. Určitě to je náš cíl. Tak jako to bylo v případě plánování rekonstrukce Letního stadionu, což se nám snad povedlo. Druhá věc je vybudovat kádr, který by tady mohl hrát první ligu.

Pro případný posun výše je tedy hlavní otázka odpovídajícího stadionu a zázemí?
Přesně tak. A mělo by to pomoci naší práci, protože od nás odchází hráči do ligy a my jim v tuto chvíli nemůžeme více nabídnout. V momentě, kdy se bude stadion dokončovat, tak je to signál i do kabiny, že se první liga může i v Pardubicích hrát. Pak nebudou muset odcházet jinam, můžete jim nabídnout víceleté kontrakty, kádr se buduje daleko lépe. Skončili jsme třetí, ale bez stadionu je složité se někam posunout.

Jaký je aktuální stav v přípravách rekonstrukce Letního stadionu?
Byl jsem překvapený, jak se vše rychle posouvalo. S panem Pitterem (předseda představenstva) jsme se účastnili všech workshopů a byli jsme u budování projektové dokumentace. Ta je dnes hotová. Byli u toho i pan primátor a náměstci, nic se neodkládalo. Řeší se stavební povolení a bude se dělat výběrové řízení na zhotovitele. Po této stránce jsme moc spokojení.

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 08.06.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více