Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 31.05.2018

Další výrazný moment: spojujeme síly s SK DFO Pardubice!

Příští sezóna 2018/2019 bude přelomová v jednom zajímavém bodě. Po dohodě obou subjektů se od léta tohoto roku včleňuje do struktury FK Pardubice ženský fotbalový klub SK DFO Pardubice! Pod naší hlavičkou tak bude vystupovat dalších 6 týmů!


 

„Nepřicházíme s ničím objevným, je to trend, který lze vypozorovat na celém světě. Ženský fotbal je na vzestupu a poutá stále víc pozornosti,“ vysvětluje sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel a dodává, že jde o další krok toho, co začalo před deseti lety. „Tehdy se sloučily tři fotbalové kluby, aby v Pardubicích vznikl jeden silný celek. A spojení sil s SK DFO je dalším, logickým krokem.“

 

Fotbalový klub Pardubice se tak rozroste o šest dalších týmů, o něž se SK DFO Pardubice stará. Sloučení si vyžádalo spoustu práce a součinnosti obou stran a před několika týdny ho posvětila i FAČR. „V praxi to znamená, že již od 1. července budou ženské a dívčí družstva vystupovat pod naším názvem, včetně loga a dalších náležitostí,“ říká Zavřel.

 

V podzimní části nové sezóny zůstanou ženské týmy ve svém původním působišti, na Letním stadionu. Ten však čeká rekonstrukce. „Až ta začne, počítá se s tím, že ženy budou využívat další naše pardubické fotbalové areály. Co se týká ženského A-týmu máme vizi, že by svá utkání hrál na Vinici, stejně jako druholigový mužský tým.“ Aktuálně bojuje pardubický SK DFO ve druhé nejvyšší soutěži, kde je v nadstavbové části na druhém, nepostupovém, místě za FK Čáslav.

 

Přestože ženské týmy budou spadat pod FK Pardubice, budou mít nadále své vedení. „Rádi poskytneme podporu, v čem bude potřeba. Umím si představit i to, že bychom personálně vypomohli s trénováním žákovských týmů,“ těší se na spolupráci Vít Zavřel.

 

Fotbalová rodina našeho klubu se tady od nové sezóny mohutně rozroste. Těšíme se na to!

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 31.05.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více