Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 14.05.2018

Martin Šejvl: Rozhodly úvody obou poločasů

Seděl po utkání viditelně zdrcený, přesto nám v neradostné atmosféře po skončení duelu ve Varnsdorfu poskytl stoper Martin Šejvl krátký rozhovor, kde se pokusil nastínit důvody porážky 2:4.


Budejovice 

 

Martine, jaký je tvůj pocit z utkání, v němž jsme inkasovali čtyři branky?

Mám pochopitelně ze zápasu blbý pocit, není to nic příjemného. Utkání jsme nezvládli, špatně jsme do něj vstoupili. Sice jsme rychle vyrovnali na 1:1 a mohli jít i do vedení a otočit zápas, jenže jejich gólman „Kovyho“ šanci chytil. Krátce na to jsme dostali ze standardky, z rohu, druhý gól. Pak jsme vstoupili špatně i do druhého poločasu a už se to nedalo zastavit.

 

Druhý gól nám vstřelil Varnsdorf po rohu, kdy se všichni ofenzivní hráči domácích natlačili do našeho malého vápna. To je netypické a domácím to přineslo úspěch…

Některé týmy to takhle hrají, pokud mají vysoké hráče a pokud to někdo z hráčů dokáže dobře nacentrovat. Špatně se to brání… Já byl v téhle situaci na přední tyči, šlo to za mě, kde měl každý hlídat svého hráče. Přesto to domácí dostali do sítě.

 

Jsou tyhle údery zkraje obou poločasů pro obránce hodně deprimující?

V každém případě si nemůžeme dovolit takhle vstoupit do obou poločasů. Obzvlášť, když si to v kabině říkáme a upozorňujeme se na to. Rychlé góly pak musíte otáčet, stojí to hodně sil. Když jsme dostali po přestávce gól na 3:1, bylo vidět, že nám najednou nic nejde. Nefungovali přihrávky, nešla nám kombinace…

 

Mrzí porážka o to víc, že k ní došlo s týmem z chvostu tabulky?

No jasně, o to je to horší. Hrajeme o místo „na bedně“ a zase jsme se k tomu nepřiblížili. Spíš náš výsledek nahrál dalším týmům okolo nás. Mohli jsme jít na třetí místo před Hradec, to byla dobrá motivace.

 

Čtyři góly obvykle nedostáváme a teď je málo času na odpočinek, protože ve středu hrajeme doma proti Českým Budějovicím…

Musíme se na středu dobře takticky připravit, uvědomit si, že se hraje nový zápas od stavu 0:0. Musíme se jako tým víc semknout a hrát bez chyb a zodpovědněji odzadu. Toho jde docílit jen dobrým tréninkem a zodpovědným přístupem. Ve středu nesmíme dělat jednoduché chyby, musíme si z nedělního utkání vzít poučení.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 14.05.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více