Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 11.05.2018

Kapitán Jeřábek: Kvůli kartě ze souboje neuhnu!

V neděli pokračuje pro pardubický tým FNL a naši hráči vyběhnou od 17:00 hod. na trávník, na němž mají bezkonkurenčně nejhorší bilanci ve druhé nejvyšší soutěži. O tom, proč se nám ve Varnsdorfu dlouhodobě nedaří, ale i o dalších tématech, jsem si povídali s kapitánem Janem Jeřábkem!


Honzo, za pět let jsme ve Varnsdorfu nikdy nevyhráli, odvezli si jen jeden bod a vstřelili jedinou branku. Máš pro tuto bilanci nějaké vysvětlení?

Nevím, čím to je, kdybychom to věděli, změnili bychom to (smích). Ale všechno je jednou poprvé, s poraženeckou náladou tam rozhodně v neděli nejedeme.

 

Čekáte tuhý odpor domácích vzhledem k tomu, že ti nemají ještě jistotu záchrany v soutěži?

Jsou v tom namočení a mají to ztížené skutečností, že po třech odkladech z úvodu jara mají program zápasů hodně nahuštěný. Určitě budou chtít body teď a nenechávat záchranu na poslední chvíli.

 

Ve Varnsdorfu se mohou vrátit do sestavy Knobloch se Šejvlem, ale zase se vykartovali Prosek a Černý. Vypadá to, že zase budete zaučovat mladé hráče…

Je to tak, dva hráči vypadli a budeme to muset vyřešit. Ale myslím si, že se sázka na mladé osvědčila, ti potřebují dostat šanci, a v posledním utkání se své role zhostili dobře.

 

Jako kapitán k tomu máš nejvíc co říci, čili dotaz zní: Jak se kabina snaží pomáhat mladým hráčům, kteří naskakují do soutěže s minimem zkušeností?

Když vezmu konkrétně „Soliho“ (Tomáš Solil - pozn. red.), který debutoval proti Třinci: snažili jsme se ho v týdnu před zápasem povzbuzovat, podpořit ho. Spíš jsme ho chtěli uklidnit, než abychom na něj nakládali nějak moc taktických pokynů. Naši péči nám pak na hřišti vrátil.

 

Ve Varnsdorfu vyběhneš na trávník s vědomím, že máš sedm žlutých karet a pokud dostaneš další, na dva zápasy máš stopku… Jaké to je jít do zápasu s tímhle pocitem?

Už to takhle zažívám pár let, ale moc nad tím nepřemýšlím. Ono to v zápase nejde, myslet na to a před soubojem zvažovat, že do něj musím jít tak, abych nedostal kartu. Uvidíme, jak to dopadne.

 

Fanoušci budou chtít vědět, jaké jsou ambice týmu před posledními koly FNL…

Neřekl bych, že řešíme v kabině přímo nějaké konkrétní umístění. Ale to každého zápasu jdeme s čistou hlavou a s tím, že chceme vybojovat tři body. To platí v každém utkání, bez výjimky.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 11.05.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více