Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 11.05.2018

Opustil nás pan Ladislav Procházka…

Dnes v brzkých ranních hodinách zemřel pan Ladislav Procházka, legenda pardubického fotbalu a jeho velký příznivec. Po dlouhém statečném boji podlehl zákeřné nemoci a vykreslil smutek ve tvářích všech, kteří ho měli rádi.


Ladislav Procházka (* 14. 5. 1944) začínal s fotbalem v pardubickém Slovanu. „Táta na to nikdy moc nebyl, ale já hrozně rád kopal do balónu,“ vzpomínal na své začátky po letech. „Vždycky jsem se těšil na sobotu a neděli, to byl jen fotbal, fotbal a fotbal.“

 

V mládežnických kategoriích již bojoval ve VCHZ Pardubice, objevoval se v mládežnických reprezentacích. Po vojně ve VTJ Tábor se vrátil na východ Čech a v roce 1968 byl u toho, když „chemici“ postoupili do nejvyšší soutěže.

 

V lize odehrál pardubický tým jednu sezónu a Ladislavu Procházkovi nejvíc utkvělo v paměti úplně první utkání. Ve 35. minutě se totiž před 14.000 diváků zapsal mezi ligové střelce a podílel se na výhře 4:0. Tehdejší sestup okomentoval svým typicky přísným způsobem. „Zachránili bychom se, kdyby se víc trénovalo a míň kecalo!“

 

I dál pokračoval v dresu pardubického VCHZ, přestože hráčskou kvalitou se mohl prosadit v kterémkoliv klubu. V polovině sedmdesátých let přesedlal na kariéru maséra a u fotbalu tak zůstal i  v dalších letech. Do ligy ale zamířil jeho syn Martin, který dnes působí jako trenér u mládeže FK Jablonec.

 

Ladislava Procházku jste mohli v posledních letech vidět u ligového dorostu U-19. Zde zastával roli maséra talentovaných fotbalistů, ale také rádce, který se neváhal o své fotbalové zkušenosti podělit. Byl přísný, ale vždy spravedlivý.

 

Dokud mu to zdravotní stav dovolil, chodil pravidelně na utkání ligového dorostu i A-týmu, na Vinici měl své stálé místo na tribuně.

 

Každý ho tam rád viděl. Ale už nepřijde. V  pátek 11. května 2018 nás pan Ladislav Procházka navždy opustil. Odešel tak přítel a kamarád, na kterého nebude nikdy zapomenuto.

 

Poslední rozloučení s panem Ladislavem Procházkou proběhne ve čtvrtek 17. května 2018 v 11:15 hod. ve smuteční obřadní síni pardubického krematoria.

 

fo

 

pr

 

t


(Autor: FK Pardubice | Datum: 11.05.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více