Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 19.04.2018

Na Žižkově rozhodne bojovnost, říká Jaroslav Novotný

Pardubický tým bude mít vrchol své celotýdenní práce v neděli. To od 10:15 hod. nastoupí na trávník Viktorie Žižkov, aby se s domácím týmem popral před kamerami stanice ČT Sport o body v utkání 23. kola Fortuna národní ligy.


„Doufáme, že jsme ve Znojmě načali vítěznou sérii, takže bychom rádi i na Žižkově vyhráli,“ říká před nedělním soubojem polovina pardubického trenérského dua, Jaroslav Novotný. „Ale domácí jsou na svém stadionu nepříjemní a nebezpeční, zdobí je především důraz. Doma svá utkání, s výjimkou souboje proti Frýdku-Místku, zvládali dobře a i proto si uvědomujeme, že nás v neděli dopoledne nečeká lehké utkání,“ vysvětluje.

 

Recept na hru soupeře ale pardubický realizační tým tuší. „Pokud budeme hrát naši kombinační hru a nenecháme se strhnout k běhání nahoru - dolů, mohli bychom zápas zvládnout. Na stoperech má žižkovský tým zkušenou, leč starší dvojici Košťál - Švejdík, na ně to určitě zkusíme rychlostně. Ale Žižkov má víc zajímavých hráčů, jako jsou Podrazký, Štípek, nebo v útoku Kuchta.“    

 

Kdo sledoval průběh utkání ve Znojmě, bude ho zajímat zdravotní stav některých pardubických hráčů. „Zdravotní stav Petráně, Černého i Kopřivy je takový, že nevíme, zda budou moci nastoupit. U některých z nich to spíše považujeme za vyloučené,“ okomentoval Novotný jména tří hráčů, kteří si z jihu Moravy přivezli nejcitelnější šrámy.

 

Pardubický tým má v pátek volno, ale k dalšímu tréninku vyběhnou hráči v sobotu dopoledne. To už půjde o finální přípravu na nedělní televizní zápas pod žižkovskou věží.  

 

Na lavičce soupeře stojí Bohuslav Pilný, který pardubický tým dobře zná ze svého předchozího hradeckého působiště. „Určitá výhoda to může být, ale v každém případě se rozhoduje na hřišti a bude se vyvíjet podle toho, co soupeři na hřišti dovolíme,“ říká zástupce pardubického týmu. „Tušíme, že zápas bude o bojovnosti. A když k ní přidáme naši fotbalovost, měli bychom se dokázat prosadit,“ je Jaroslav Novotný před nedělním soubojem optimistou.


(Autor: Radek Klier | Datum: 19.04.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více