Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 01.03.2018

Co říká pardubická kabina na odklad startu sezóny?

Pardubický tým vítá odklad sobotního derby proti Hradci Králové. Hráči se těšili na start jarní části sezóny, nicméně riziko zranění na promrzlém trávníku je velké. Některým hráčům počasí dokonce komplikuje cesty na tréninky, ale rozhodně jim nekazí dobrou náladu!


 

Záložník Jan Řezníček má jasný názor na současnou situaci. „Není příjemné, že budeme začínat o týden později, protože jsme se všichni na začátek sezóny těšili. Ale vzhledem k počasí je to rozumné rozhodnutí jak pro fanoušky, tak pro nás hráče,“ vysvětluje svůj postoj k odkladu derby. „Doufáme, že díky tomu se derby odehraje za lepšího počasí, což si takový zápas zaslouží.“

 

Strážce pardubické branky Milan Knobloch má stejný názor. Možná měl během předchozích nocí nepříjemné sny o tom, že by musel chytat na trávníku, který spíš připomínal beton. „Jedná se o velmi rozumný krok. Terény po těchto mrazech připomínají spíše ledovou plochu, pokud by se utkání mělo odehrát, stouplo by výrazně riziko zranění. Druhým faktorem jsou nízké teploty, které by nebyly příjemné ani pro diváky,“ myslí na věrné pardubické fanoušky. „Ze všech pohledů je odložení utkání nejlepší řešení.“

 

Oba své spoluhráče v myšlenkách téměř kopíroval stoper Martin Šejvl. „Jsem rád, že někdo učinil takové rozhodnutí, možná se mohlo udělat i dříve,“ poznamenal. Sám si vyzkoušel, že tuhé mrazy komplikovali pardubickým fotbalistům život i během přípravy. „Poslední tréninky byly díky počasí náročné, především pro mě, který jezdí na tréninky na kole,“ přiznal se smíchem.

 

Mrazivé počasí vneslo změnu do tréninkového procesu pardubického celku. „Poslední dva dny jsme netrénovali venku, takže to bylo v pohodě, ale předchozí tréninky v Ohrazenicích, to nebylo nic příjemného. I když i to k fotbalu patří,“ vysvětluje Jan Řezníček. Jeho gólmanský kolega Milan Knobloch ho doplnil. „Zima v úvodu týdne byla velmi nepříjemná, ale počasí si zkrátka člověk nevybírá. Poslední dny trenéři náš program přizpůsobili venkovním podmínkám a tréninkové fáze se odehrály uvnitř,“ nechal nahlédnout do pardubické kabiny.

 

Start FK Pardubice ve druhé nejvyšší soutěži se tak odkládá na příští týden, kdy tým zajíždí v pátek 9. března 2018 do Ústí nad Labem.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 01.03.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více