Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 13.02.2018

Z Pardubic do ligy. Čtyři hráči se z Pardubic odrazili do nejvyšší soutěže!

Pardubičtí fanoušci mohou litovat, že na jaře už v našem dresu neuvidí kvartet Piroch, Křapka, Ladra, Surzyn. Na druhou stranu je může hřát pocit, že všichni se z dresu aktuálně nejúspěšnějšího východočeského klubu odrazili do nejvyšší soutěže!


Jistě, u všech to bylo zčásti usnadněno tím, že se z hostování v Pardubicích vrátili do mateřských klubů, které v HET lize působí. Ale je třeba vidět, že když do našeho klubu odcházeli, neměli pozici v „domovském“ klubu jistou.

 

krapka Dobrým příkladem je obránce Antonín Křapka. Boleslavský odchovanec nastoupil za Středočechy v lize naposledy v sezóně 2015/2016. Poté byl uvolněn na hostování do Ústí nad Labem a pražských Bohemians, loni v lednu pak do Pardubic. Nyní se vrací do kádru Dušana Uhrina ml. a vypadá to, že bude patřit ke členům základní sestavy! „Rok v Pardubicích mi strašně moc pomohl, myslím si, že jsem tady herně vyspěl,“ nelituje minulého angažmá 24ti letý fotbalista. „Na tým a trenéry budu vzpomínat jen a jen v tom nejlepším, kdykoliv to půjde, přijedu se na kluky podívat a držet jim palce.“

  

ladra Stejným směrem se ubírá i osud Tomáše Ladry. Ten se rok a půl trvajícím angažmá v FK Pardubice nejen udržel v mládežnických reprezentacích, ale zaujal trenéra Uhrina natolik, že ten se rozhodl si ho v boleslavském týmu ponechat. A v přípravných zápasech dával dvacetiletému útočníkovi poměrně dost prostoru, věříme, že ten co nejdříve nakoukne i do nejvyšší soutěže.

 

surzyn Dalším mladým hráčem, který si z pardubického dresu „odskakoval“ na reprezentační akce, byl Michal Surzyn. Olomoucký obránce dorazil k našemu týmu prakticky několik dnů před prvním letním mistrovským zápasem proti Olympii. Přišel, nastoupil, a s výjimkou dvou minut nechyběl na trávníku na podzim ani chvilku. Odrazil se tak ke čtyřem zápasům v repre U20 a dočkal se premiérové nominace do U21. Jeho výkonů si pochopitelně všiml i hanácký klub a rozhodl se ponechat si mladíka pro jaro ve svém ligovém kádru.  

 

pirochPlzeňský odchovanec Jiří Piroch po hostováních v Mostě a Domažlicích zakotvil loni v zimě v FK Pardubice. Okamžitě se zařadil do základní sestavy a 2.843 minuty odehrané za jediný kalendářní rok ukazují, že podával stabilní výkony. „Jsem pardubickému týmu a trenérům vděčný za důvěru, kterou mi dali, přestože jsem s FNL neměl žádnou zkušenost,“ vzpomíná dnes na fotbalově vydařený minulý rok. „A když se mi nějaký zápas nepovedl, podrželi mě. Měl jsem v Pardubicích ideální podmínky pro fotbalový růst.“   

 

Pro zimní přípravu si „Piryho“ stáhla mateřská plzeňská Viktorka, kde dostal prostor v přípravných zápasech. Nicméně do kádru silného klubu je těžké se prosadit a tak využil nabídku Jablonce, který zatoužil po talentovaném stoperovi. S ním se připravuje na víkendový start HET ligy. „Rozhodně ale budu vzpomínat na pardubickou kabinu. Byli jsme jako rodina, se kterou mě bavilo trávit každý den, v takové atmosféře by chtěl hrát snad každý fotbalista. Když se ohlédnu za rokem v Pardubicích, dal mi hrozně moc a posunul mě o schod výš. Bez kluků v kabině, trenérů a vedení by se to nestalo, nesmírně si toho vážím a děkuji za to,“ ohlíží se za Jiří Piroch.  

 

Odchod čtyř kvalitních hráčů může mrzet, ale pochopitelně jim v jejich další kariéře budeme držet palce. A třeba je v budoucnu v našem dresu opět uvidíme - v ligovém kádru, na rekonstruovaném Letním stadionu… 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 13.02.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více