Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 12.02.2018

Roman Kašiar: "Mohl jsem dát víc gólů!"

Zajímavou postavou v současném pardubickém kádru je Roman Kašiar. Dvacetiletý fotbalista německého Stuttgarter Kickers sice hraje od dětství v německých klubech, ale po rodičích má české občanství a v minulém roce nastupoval za naši reprezentaci do 19 let. V sobotním přípravném utkání si na své konto dokonce připsal první vstřelenou branku.


„Ze zápasu mám dobrý pocit, hlavně, že jsme vyhráli,“ usmíval se po sobotním zápase sympatický blonďák, který na sklonku ledna oslavil dvacáté narozeniny. „Komunikace se spoluhráči pro mě byla přece jen jiná, než v Německu. Tam ´jede´ němčina, tady jsem to musel změnit na češtinu. Ale problém s tím nemám, doma na sebe mluvíme jenom česky,“ odpovídá rodným jazykem svých rodičů. A to tak, že byste nepoznali, že od dětství vyrůstá u západních sousedů.

 

V sobotu po hodině hry proměnil Fouskovu krásnou přihrávku a poslal Pardubice do vedení 2:1, jeho spoluhráči poté rezervě FK Mladá Boleslav nastříleli další tři branky. Ale v dobrém světle se Kašiar ukázal i v dalších situacích a bylo vidět, že ho zápas baví. „Herní styl Pardubic se mi líbí, je to hodně fotbalové a to mi vyhovuje. Z gólu mám sice radost, ale mohl jsem jich dát víc.“

  

Kde se vlastně zrodil nápad, že se Roman Kašiar pokusí prosadit se v českém klubu? „Rodiče z Čech pocházejí a přemýšlí, že by se sem vrátili. Hrál jsem za českou reprezentaci do 19 let a styl fotbalu mi vyhovoval, tak bych si rád druhou ligy vyzkoušel,“ popisoval v sobotu sám hráč.  

 

Sobotní utkání nebylo poslední, kdy navlékl dres druholigového klubu. Po jeho skončení se sice vydal na několik set kilometrů dlouhou cestu domů, ale v úterý se bude v Pardubicích opět hlásit. „Určitě si umím představit, že bych tady zakotvil, ale musím to probrat s rodiči. Je to 600 kilometrů, čili vzdálenost poměrně velká,“ vysvětloval útočník, který by se měl v pardubické sestavě objevit i v sobotní přípravě proti Otrokovicím. 


(Autor: Radek Klier | Datum: 12.02.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více