Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 01.02.2018

Z prvního utkání proti Pardubicím mám noční můry, směje se Tomáš Čelůstka

Do sobotního utkání proti Jihlavě naskočil Tomáš Čelůstka, který přišel na testy z Opavy. A setrval na hrací ploše celých devadesát minut. Co ví o pardubickém fotbalu, jak se sžívá s kabinou a jaké jsou jeho nejbližší fotbalové plány - to se dozvíte v našem rozhovoru!


b

 

Tomáši, aktuálně jsi na testech ve východočeských Pardubicích, jak se sžíváš s prostředím a co říkáš na náš tým?

S prostředím se sžívám rychle a to díky lidem v klubu, a také díky klukům v kabině, kteří mi můj příchod usnadňují. Jsem za to velmi rád. Tým je výborný, je tady velice přátelské prostředí a kluci jsou bezvadní. Byl jsem velmi mile překvapený.

 

Máš za sebou první utkání proti ligové Jihlavě, na trávníku jsi strávil celých 90 minut. Spolupráce s novými spoluhráči šlapala, byť jste se znali jen „chvilku“?

Je pravda, že některé kluky jsem stihl poznat a seznámit se s nimi hned po mém příjezdu v pátek večer a zbytek týmu jsem poznal, až těsně před zápasem. Ale zápas jsme odmakali, komunikace na hřišti fungovala výborně, cítil jsem se v zápase opravdu dobře.

 

Proti Pardubicím jsi hrál ve FNL několikrát, jak jsi nás jako soupeře vnímal? Patřili jsme k tvým oblíbeným, či neoblíbeným protivníkům?

Tady musím říct jednoznačně - k neoblíbeným (smích). Pardubice měly vždy tým plný bojovníku, kteří nevypustili jediný metr na hřišti. Pamatuji si dokonce náš vůbec první vzájemný zápas v Opavě, který jsme prohráli 0:5; byla to velmi těžká prohra a dodnes, když si na tohle utkání vzpomenu, mám z toho noční můry.

 

Mluvili jste s trenérem Krejčím o tom, jaká by měla být tvá úloha v týmu?

Trenér se mnou mluvil hned před prvním utkáním. Udělil mi v podstatě jen taktické pokyny k zápasu, na nic víc opravdu nebyl čas. Řekl mi, co by si ode mne představoval na trávníku z pohledu levého obránce a jen ať jsem v klidu. A dám do hry to nejlepší, co umím.

 

Musíme se zeptat - do „tvé“ Opavy se v létě přesunul u nás populární Joel Kayamba. Je pravda, že je mezi fanoušky hodně oblíbený?

Joel je opravdu živel a výborný kluk, jak na hřišti, tak v kabině. Je nejen oblíbený opavskými fanoušky, ale také mezi spoluhráči!

 

Aktuálně jsi na zkoušce v našem klubu, vnímáš to tak, že by tě angažmá u nás mohlo nakopnout zpátky do základní sestavy opavského klubu?

Takhle nepřemýšlím. Žiju přítomností, to znamená, že se chci porvat o místo v Pardubicích, Co bude dál, a jestli se mi to podaří, ukáže až čas.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 01.02.2018 | Zdroj fotky: Luboš Jeníček )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více